Ting å gjøre på aker brygge

Jeg har vært altfor mye på aker brygge i min tid både som barn, ungdom og nå ung voksen. Jeg har fått en del spørsmål om ting man kan gjøre på aker brygge, og jeg vil derfor dele noen erfaringer fra alle gangene jeg har vært der.

For det første kan aker brygge være litt snobbete, og dette er selvfølgelig litt negativt. Men det er veldig mange hyggelige folk her også, og også mange turister dersom man er litt åpen. Særlig på sommeren er det lett å bli kjent med nye folk.

Det jeg liker alle best å gjøre på aker brygge er å bade på Tjuvholmen. Det er så utrolig fint og hyggelig der på sommeren, og ofte også utrolig varmt i vannet. Forrige sommer hadde jeg og Ola med oss skikkelig mye god mat som vi hadde laget på forhånd. Det var blant annet kyllingsalat, foccacia, dressing og lignende. Og så hadde vi også laget varm te på forhånd som vi liker så godt, og hadde det på termos.

Det var strålende sol og vi lå og spiste og solte oss i sikkert 3 timer, og badet også et par ganger. Dette var ekstremt hyggelig. Jeg har selvfølgelig badet der mange andre ganger også.

Andre ting å gjøre der er selvfølgelig bare å henge rundt og spise is og lignende. Det er nemlig veldig mange bra iskiosker der som er hyggelig å spise på. Isene kan være veldig gode! Aker brygge og områdene rundt er jo ganske stort slik at det er mye å se, derfor er det ofte gøy og bare ta med seg en venn eller en date og bare gå rundt i området.

Akershus festning er selvfølgelig også veldig fint og hyggelig. Den restauranten som ligger oppå festningen er også veldig hyggelig og serverer kjempegod mat. Sist jeg var der spiste jeg blåskjell og pomfritt og drakk hvitvin, og dette var veldig gøy og godt.

Det er også mange andre restauranter som ligger langs selve aker brygge. Mange av disse er noe overprisete og serverer ikke så god mat, men mange av dem er også ganske gode, særlig de som er litt lengre ut mot Tjuvholmen. Min favorittresaurant er hamburgerrestauranten helt på tuppen av Tjuvholmen. Den serverer så utrolig god hamburger, og pomfritten der er også ekstremt god. Kan virkelig anbefales.

Det er også veldig gøy og dra ut på aker brygge. Vi bor jo like ved så vi pleier ofte å vorse like unna og dra ut på et par steder der. Det jeg liker så godt med det er at det er mange turister og folk utenfor Oslo som drar ut der, slik at du møter mange nye mennesker. Også er det veldig nærme mange andre steder som Youngstorget og Solli, slik at det bare er å dra dit dersom det ikke er så god stemning den dagen.

Har du noen kule minner fra aker brygge eller anbefalninger i forhold til hva man kan gjøre der? Kommenter gjerne i kommentarfeltet eller send meg en personlig mail!

Min sommer

Forrige sommer var helt fantastisk. Jeg gjorde så mye gøy, og har lyst til å fortelle det på denne bloggen. […]

Hvorfor jeg liker Oslo på sommern

Tidligere har jeg vært åpen om at jeg var litt lei av Oslo, jeg følte liksom at det ikke var […]