Savner min fantastiske fjelltur forrige sommer

Forrige sommer var jeg på en helt fantastisk fjelltur. Jeg gikk besseggen sammen med noen venninner. Det var virkelig en utrolig fin tur, men veldig slitsom!

Vi startet klokken 10:00 på dagen og kom ikke frem før klokken 17:00. Hele turen tok faktisk 7 timer til sammen. Men vi var veldig flinke til å ta lange pauser. Det var heldigvis sol sånn at vi ikke frøs når vi stoppet og gå. Det var ganske mange som gikk turen samtidig som oss slik at vi måtte gå litt i kø noen steder, det var litt irriterende.

Jeg kan virkelig anbefale turen til alle som er interessert i friluftsliv. Utsikten er ekstremt fin, samtidig som det er en tur du opplever mye på. I tillegg er ikke turen ekstremt krevende, selv om den er slitsom. Dette gjør den mulig å gå for oss som ikke er i ekstremt god form.

Vi bodde på hytten til kristine som ligger en time unna Besseggen med bil. Det var veldig deilig å slippe å bo på en turisthytte eller dele rom med fremmede. Jeg har aldri likt det og skjønner ikke hvorfor jeg skal måtte lære meg å dele rom med fremmede.

Kristine har så stor hytte at både jeg, tuva og kristine fikk egne rom. De hadde i tillegg badstu slik at vi virkelig kunne slappe av. Vi dro opp på hytta tidlig på fredag og lagde oss en god biffmiddag med forskjellige grønnsaker og skysaus. Tuva er ekstremt god til å lage mat, så dette var ekstremt godt. Vi drakk god rødving til, og la oss ganske tidlig.

På lørdag gikk vi fjellturen, og var hjemme rundt klokken 18:00. Alle var ganske utslitte, men vi hadde en ganske lang og hyggelig kveld til tross for dette. Jeg tror jeg sov 10 timer natt til søndag. På søndag bare slappet vi av og gikk en kort to timers tur i skogen, dette var også kjempehyggelig. Så dro vi hjem mot byen rundt 17:00.

Jeg er veldig glad for at jeg har begynt å bli så glad i friluftsliv. Jeg har jo tidligere skrevet om at jeg elsker å gå på ski, selv om jeg bare har likt dette i et par år. Før i tiden måtte foreldrene mine tvinge meg på på skitur, men nå har jeg virkelig fått dilla på det.

Det samme gjelder fjellturer og skogsturer. Dette gjør at jeg har mye å gjøre uansett hvilken årstid det er, og jeg gruer meg ikke lenger til vinteren eller sommeren, for da kan jeg enten gå på ski eller gå på tur.

Til alle dere sofaslitere kan jeg virkelig anbefale å bare begynne å gå litt på turer. Man kommer virkelig inn i det, og etter hvert blir det veldig gøy, selv om man ikke alltid tror det kommer til å bli det. Det hjelper veldig mye og ta med god mat og drikke, slik at man virkelig har det hyggelig.

Skriv gjerne i kommentarfeltet eller send meg en mail dersom du har noen tips til turmål eller reisedestinasjoner hvor man kan gå fine turer.

Hvorfor jeg liker Oslo på sommern

Tidligere har jeg vært åpen om at jeg var litt lei av Oslo, jeg følte liksom at det ikke var […]

Tur til operaen

Forrige uke gikk jeg en utrolig hyggelig tur sammen med maren rundt omkring i hele Oslo. Vi endte til slutt […]